Iskustvo tretmana – odnos s bližnjima, cerebralna paraliza i invalidska kolica

Sve je započelo 25. kolovoza 2017. nakon predavanja „Osnažite sami sebe“ kada mi je Siniša (kojeg sam tada „tek upoznala“) spuštajući me niz stepenice, jer sam osoba s invaliditetom, postavio neobično pitanje: „Što bi se dogodilo da sad padneš po ovim stepenicama i kao posljedicu toga prohodaš?“

Ležerno sam mu odgovorila: Desit će se što će se desiti, ali ne vjerujem da će se dogoditi jer sam ja to izabrala.“ To je tada bilo moje uvjerenje jer sam znala da prije nego dođemo na ovaj svijet biramo svoja iskustva. Nakon sam mu samo rekla kako je meni super u mom bolidu (invalidskim kolicima) na što je on nešto prokomentirao i tu je priča stala.

Od tog trenutka znala sam da tretman želim odraditi s njim. Znala sam da mi je s razlogom postavio to pitanje. Nakon dan-dva poslala sam mu SMS da se dogovorimo za termin tretmana.

Tretman je odrađen 29. 8. 2017. i to je dan kada sam se ja ponovno rodila. Znam da ovo zvuči kao znanstvena fantastika, ali zaista tako i je. Od tog jednog tretmana moj se život okrenuo za 360 stupnjeva u pozitivnom smislu, naravno!

Za ThetaHealing sam prvi put čula na fakultetu u sklopu jednog kolegija na pedagogiji otprilike dvije godine, ali samo površno i od tada me ta riječ prati u različitim kontekstima, ali ja sam ju nekako uvijek ignorirala, Ono što želim reći je da ja nisam imala pojma što očekivati na tretmanu, ali sam m u cijelu priču ušla otvorena uma. Željela sam poraditi na komunikaciji s bližnjima, jer kako sam Siniši rastumačila: „Vibracije se nisu poklapale.“ I odradili smo famozno kopanje da bi se uspostavilo da je ključ svega zapravo promjena moga uvjerenja o BFF (best friend forever = najbolja prijateljica zauvijek), odnosno mom nazivu za cerebralnu paralizu. A moje je uvjerenje da sam ju ja izabrala da meni i ljudima oko mene bude učiteljica bezuvjetne ljubavi!

Dakle, 29.8.2017. moj je novi rođendan! Ne samo da se moj odnos s bližnjima u potpunosti promijenio, nego su fizičke promjene kojima od tog dana svjedočim ravne znanstvenoj fantastici, a manifestacije su se počele munjevito događati na ostalim životnim poljima. Kako sam mu u jednoj poruci napisala: “Moj je život od španjolske sapunice postao znanstvena fantastika!“

Hvala ti, dragi Siniša, što si u pravom trenutku postavio pravo pitanje!

Barbara, Rijeka