Beti Mihajlović

Mnogi na površini izgledaju kao da žive “instagram” život iz bajke ili kao da se savršeno nose sa svim poteškoćama, no iznutra nakupljaju slojeve nerješenih trauma, teških osjećaja i blokirajućih uvjerenja. Sav taj “teret” s vremenom postaje sve teži, te vodi ka osjećaju iscrpljenosti, neispunjajućim odnosima, financijskim pa čak i zdravstvenim nevoljama.

Trebalo mi je gotovo 30 godina da se sagledam iznutra i spoznam da sam jedna od tih “instagram” osoba, a još jedno 5 da prihvatim da je moj životni poziv pomoći drugima poput mene. Bez obzira na moje otpore prema svemu “alternativnome”, svemir se pobrinuo da ThetaHealing uđe u moj život i pruži mi nevjerojatnu tehniku za rad na sebi i pomoć drugima, koji se isto tako nose s ljubavnim, zdravstvenim, obiteljskim, financijskim ili drugim izazovima.

Svaka životna priča je različita, no vjerujem da smo svi tu s istim razlogom, da dišemo punim plućima, živimo svoju strast i osjećamo radost života. Nisam otkrila magični štapić koji je riješio sve moje probleme, ali sam otkrila kako živjeti na jednostavniji, laganiji i veseliji način, u ispunjavajućim odnosima s drugima.

Rođena sam 1986. na 4 četvorna kilometra velikom otoku Lopudu, u mjestašcu od svega stotinjak stanovnika, bez automobila. Sa četrnaest sam odselila od obitelji kako bih otišla u srednju školu i na fakultet u Dubrovnik te magisterij u Englesku. Svoje rane dvadesete provela sam kao većina mojih prijatelja gradeći karijeru u Zagrebu. Nakon dosta pravocrtnog uspjeha u konzultantskim tvrtkama i marketinškim agencijama, na pragu tridesete odlučila sam napraviti zaokret, vratiti se u rodni Dubrovnik, osnovati obitelj i pokrenuti vlastiti biznis.

Rodila sam prekrasnog dječaka i sa tri dugogodišnje prijateljice osnovala agenciju za grafički i web dizajn, koju i danas vodim. No, ubrzo sam shvatila da mogu mijenjati države, gradove, karijere, poslove, partnere, stanove…ali od sebe ne mogu pobjeći. U trenutku kada sam dotakla emocionalno dno, uvjerena da je potpuno nemoguće biti uspješna majka, poduzetnica i naći vremena za spavanje, a kamo li brinuti o sebi ili pronaći sreću u ljubavi, prijateljica mi je dala broj telefona i samo rekla – nazovi, porazgovaraj i možda nađeš rješenje. Taj jedan poziv me izbacio iz uloge žrtve i napravio zaokret u percepciji vlastitog života do te mjere da mi je trebalo neko mjeseci da primjenim to što sam otkrila u svojoj realnosti.

Nakon nekoliko godina korištenja usluga divnih theta praktičara i učitelja iz Theta Centra, 2019. godine sam se usudila otići na svoj prvi praktičarski tečaj. Krenulo je kao želja da pomognem svome djetetu i sebi, nastavilo se kao pomoć prijateljima i obitelji, a onda je preraslo u strast prema otkrivanju novih znanja te prenošenju istih dalje. I eto me danas tu.

Nakon Dubrovnika sada ponovno živim u Zagrebu, gdje vodim ThetaHealing® tečajeve, radim tretmane uživo i online, a i radim s klijentima iz inozemstva i ostatka Hrvatske online. Vodim i radionice, vježbaonice i meditacije, online i uživo. Posebno mi je drago što imam priliku voditi tečajeve diljem Hrvatske, uključujući Rijeku, Split i moj rodni Dubrovnik.