Beti Mihajlović

Mnogi na površini izgledaju kao da žive “instagram” život iz bajke ili kao da se savršeno nose sa svim poteškoćama, no iznutra nakupljaju slojeve nerješenih trauma, teških osjećaja i blokirajućih uvjerenja. Sav taj “teret” s vremenom postaje sve teži, te vodi ka osjećaju iscrpljenosti, neispunjajućim odnosima, financijskim pa čak i zdravstvenim nevoljama.

Trebalo mi je gotovo 30 godina da se sagledam iznutra i spoznam da sam jedna od tih “instagram” osoba, a još jedno 5 da prihvatim da je moj životni poziv pomoći drugima poput mene. Bez obzira na moje otpore prema svemu “alternativnome”, svemir se pobrinuo da ThetaHealing uđe u moj život i pruži mi nevjerojatnu tehniku za rad na sebi i pomoć drugima, koji se isto tako nose s ljubavnim, zdravstvenim, obiteljskim, financijskim ili drugim izazovima.

Svaka životna priča je različita, no vjerujem da smo svi tu s istim razlogom, da dišemo punim plućima, živimo svoju strast i osjećamo radost života. Nisam otkrila magični štapić koji je riješio sve moje probleme, ali sam otkrila kako živjeti na jednostavniji, laganiji i veseliji način, u ispunjavajućim odnosima s drugima.

Rođena sam 1986. na 4 četvorna kilometra velikom otoku Lopudu, u mjestašcu od svega stotinjak stanovnika, bez automobila. Sa četrnaest sam odselila od obitelji kako bih otišla u srednju školu i na fakultet u Dubrovnik te magisterij u Englesku. Svoje rane dvadesete provela sam kao većina mojih prijatelja gradeći karijeru u Zagrebu. Nakon dosta pravocrtnog uspjeha u konzultantskim tvrtkama i marketinškim agencijama, na pragu tridesete odlučila sam napraviti zaokret, vratiti se u rodni Dubrovnik, osnovati obitelj i pokrenuti vlastiti biznis.

Rodila sam prekrasnog dječaka i sa tri dugogodišnje prijateljice osnovala agenciju za grafički i web dizajn, koju i danas vodim. No, ubrzo sam shvatila da mogu mijenjati države, gradove, karijere, poslove, partnere, stanove…ali od sebe ne mogu pobjeći. U trenutku kada sam dotakla emocionalno dno, uvjerena da je potpuno nemoguće biti uspješna majka, poduzetnica i naći vremena za spavanje, a kamo li brinuti o sebi ili pronaći sreću u ljubavi, prijateljica mi je dala broj telefona i samo rekla – nazovi, porazgovaraj i možda nađeš rješenje. Taj jedan poziv me izbacio iz uloge žrtve i napravio zaokret u percepciji vlastitog života do te mjere da mi je trebalo neko mjeseci da primjenim to što sam otkrila u svojoj realnosti.

Nakon nekoliko godina korištenja usluga divnih theta praktičara iz Theta Centra, 2019. godine sam se usudila otići na svoj prvi praktičarski tečaj. Krenulo je kao želja da pomognem svome djetetu i sebi, nastavilo se kao pomoć prijateljima i obitelji, a onda je preraslo u strast prema otkrivanju novih znanja te prenošenju istih dalje. I eto me danas tu.

Nakon Dubrovnika sada ponvono živim u Zagrebu, gdje vodim ThetaHealing® tečajeve, radim tretmane uživo i online, a i radim s klijentima iz inozemstva i ostatka Hrvatske online. Vodim i radionice, vježbaonice i meditacije, online i uživo.