Paula Ropuš

Živim u Zagrebu gdje radim tretmane theta iscjeljivanja uživo i na daljinu preko telefona. Vodim i radionice te vježbaonice online i uživo. Trenutno sam zaposlena i u glazbenoj školi kao učiteljica klavira, a u slobodno vrijeme sviram, čitam, provodim vrijeme u igri s djecom, bavim se trčanjem, pisanjem i fotografiranjem.

Rođena sam u Zagrebu 1996. godine. U 5. godini započela sam svoje putovanje u glazbenim vodama, a upravo me ljubav prema glazbi potaknula da počnem istraživati duhovnost i načine kojima mogu neprestano nadograđivati sebe kao osobu.

Gotovo cijelo moje djetinjstvo je proteklo u pripremama za natjecanja i koncerte u čemu sam beskrajno uživala. Sav trud i energija koju sam godinama ulagala u svoj napredak i uspjeh rezultirao je velikom iscrpljenošću. Tijelo me raznim porukama i signalima pokušavalo upozoriti da je vrijeme za odmor, ali nisam ga slušala. U 2010. godini moji zdravstveni izazovi su postali sve češći i sve neobičniji, bez konkretnih dijagnoza, što me na kraju natjeralo da većinu svojih planova stavim na stranu i pogledam dublje u sebe. U tom periodu počela sam čitati knjige o duhovnosti, prakticirati meditaciju, vizualizaciju i ostale metode koje su mi dosta pomogle, ali i dalje nisam mogla doći do korijena svojih izazova. Na prvi tretman theta iscjeljivanja odlučila sam se nakon što sam zbog neizdrživih bolova u ramenu, vratu, leđima i desnoj ruci bila prisiljena otkazati jedan od najbitnijih koncerata u mom životu. Ta situacija mi je u potpunosti oduzela moć i u meni ostavila duboke emocionalne rane i osjećaj nemoći zbog čega sam izgubila svaku ambiciju i na neki način odustala od sviranja. Nakon samo jednog tretmana i rada na dubokim strahovima od uspjeha, bol je u potpunosti prestala bez intervencije liječnika i ruka me više nikad nije zaboljela. Time se jedan od najgorih događaja u mom životu pretvorio u jedan od najboljih.

2018. godine sam upisala svoj prvi tečaj, a vrlo brzo i one naprednije te sam intenzivno počela raditi na sebi. Nakon iscjeljene ruke, većina ostalih zdravstvenih izazova polako se gasila i za nekoliko mjeseci sam uspjela ponovno uspostaviti odnos sa svojim instrumentom i vratiti samopouzdanje. Kako sam radila na svom zdravlju i uspjehu, tako sam primjećivala pomake i u odnosima, financijama i emocionalnoj stabilnosti. U želji da pomognem ljudima oko sebe, vrlo brzo sam počela raditi tretmane i svjedočila velikim promjenama u životima svojih klijenata. 2021. godine uz pomoć dragih prijateljica Sare i Ivane te Siniše i Nade osmislila sam radionice o partnerskim odnosima koje vodim u prostoru Theta Centra i online, a koje osim tehnike theta iscjeljivanja sadrže i razne druge alate i vježbe za samospoznaju.

Najbitnija stvar koju sam naučila na ovom putu je biti iskrena prema sebi, prihvaćati se i voljeti. Život nam nosi raznolika iskustva kako bismo iz njih učili i razvijali svaki aspekt našeg bića. Naš je izbor hoćemo li kroz taj proces prolaziti u patnji i boli ili zahvalnosti i prisutnosti u trenutku. Meni je ova tehnika pomogla da ponovno zavolim sebe i vratim izgubljeni mir i stabilnost, a vjerujem da može pomoći i svima drugima koji svoj život žele živjeti punim plućima.

Paula