Iskustvo radionice bataka

Bataka je radionica koja mi je do sada donijela najveće benefite od svih radionica kojima sam prisustovala. 

Izgovaranje duboko potisnutih riječi, osvještavanje ljutnje i zamjeranja prema samoj sebi te sam proces lupanja bio je oslobađajuć. Vratila mi se moja mentalna snaga, a razina energije u tijelu se pojačala. Osjetila sam kako imam više hrabrosti za sve ono što me prije jako plašilo.

Gotovo mjesec dana nakon radionice,  prisjetila sam se traumatičnog iskustva iz razdoblja puberteta koji mi je stvorio snažan osjećaj gađenja prema vlastitom fizičkom tijelu i tome što sam žena. Taj trenutak mi je oblikovao i stav koji imam prema muškarcima i iako je sam proces prisjećanja bio bolan, zahvalna sam što su te kočnice napokon počele izlaziti na površinu kako bih iste mogla riješiti. Do ovog trenutka nisam se mogla sjetiti niti jednog događaja iz svog djetinjstva. 

Radionicu preporučujem svima koji čak i nakon dugotrajnog rada na sebi osjećaju kako u njima postoji još nešto skriveno ili zakočeno, a pogotovo onima koji se već dugo žele prijaviti, ali nisu – svi u grupi smo jedni drugima bili podrška, a kad se jednom uđe u proces, prestaje biti bitno tko gleda ili sluša :) 

Paula, Zagreb